Get Adobe Flash player

SIO 2020

sio2020

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pomembne povezave

MIZKS splet noga obcina

MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

OBČINA TREBNJE

noga ric

noga zrss

DRŽAVNI IZPITNI CENTER

ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO 

Prijavno okno

Domov

Nova spletna stran

Obveščamo vas, da smo zamenjali našo spletno stran. Naša nova spletna stran ima naslov
trebnje.os-trebnje.si. Ta spletna stran bo še naprej dosegljiva, vendar pa podatki na njej ne bodo več osveženi.  

računalnikar Jernej Gabrijel

Vpis v planinski krožek

Pri planinskem krožku je vedno zabavno. Učenci Tim Jarc, Marja Klarič in Lara Starič so na zadnjem pohodu v šolskem letu 2017/18 predlagali, da bi ustvarili kratek film o planinskem krožku. Zdaj si končno lahko ogledamo, kaj so naredili.

Ob tem vabimo vse učence in učenke, da se pridružite planinskemu krožku in najdete svoj navdih v lepotah narave. Prijavnice bodo delile razredničarke in razredniki.

Mentorji planinskega krožka

Uvajalnica za učence priseljence

V zadnjem tednu avgusta je v Osnovni šoli Trebnje potekala uvajalnica za učence priseljence. Učenci so se v sklopu uvajalnice seznanili z osnovami slovenščine in preverili ter utrdili svoje znanje angleščine in matematike.

Pouk slovenščine sva vodila Zvonko Simeunić in Mojca Pekolj, znanje angleščine je preverila učiteljica Saša Bedene, znanje matematike pa učiteljica Viktorija Pirc. Pri izvedbi uvajalnice nam je pomagala bivša učenka Arijana Alđić. Učencem je predstavila svoje izkušnje z obiskovanjem Osnovne šole Trebnje, razkazala jim je šolske prostore in aktivno sodelovala pri izvedbi ur slovenščine.  Tako učence kot tudi njihove starše je strokovna delavka Marjetka Mrak seznanila z najpomembnejšimi informacijami, ki zadevajo obiskovanje Osnovne šole Trebnje.

Ob koncu uvajalnice so se učenci seznanili s svojimi bodočimi razredničarkami, učence pa je nagovoril tudi ravnatelj Rado Kostrevc. Vsi udeleženci so ob koncu prejeli simbolično darilo, Arijana Alđić pa je iz rok ravnatelja prejela tudi zahvalo za njeno sodelovanje pri izvedbi uvajalnice.

Oglejte si nekaj utrinkov.

Z. Simeunić

Juhu, šola je spet tu

Za nami je prvi šolski dan, ki so ga predvsem prvošolci doživeli malo drugače, saj so uživali v lutkovni predstavi. Oglejte si slike.

NOVO ŠOLSKO LETO

Dragi učenci, spoštovani starši!

V ponedeljek, 3. septembra, se pričenja novo šolsko leto in ponovno se odpirajo vrata Osnovne šole Trebnje in podružničnih šol. Za lažji začetek šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij.

V Osnovni šoli Trebnje in v njenih podružnicah je v tem trenutku vpisanih 1024 učencev, ki so razporejeni v 47 oddelkov. Že v preteklem obdobju smo se soočali s prostorsko stisko, ki se je z večjim številom oddelkov samo še povečevala. V pripravah na novo šolsko leto smo tako izkoristili vse prostore, ki jih trenutno imamo na voljo, uredili pa smo tudi dodatne prostore, da bo vzgojno-izobraževalni proces lahko nemoteno potekal. Največja pridobitev je manjša nova učilnica v PŠ Šentlovrenc, ki bo sicer malce ublažila sedanjo veliko prostorsko stisko, vseeno pa bo potrebno veliko organizacijskih prilagoditev, da bo učni proces lahko nemoteno potekal.

V skladu z normativi in standardi, ki določajo število oddelkov glede na število vseh učencev v posameznem razredu, upoštevajoč tudi to, koliko romskih učencev je vključenih v razred, smo morali preoblikovati oddelke 1. in 4. razreda. Tako novo šolsko leto pričenjamo s petimi oddelki 1. razreda in s tremi oddelki 4. razreda. Vsako šolsko leto pa na novo oblikujemo tudi oddelke 6. razreda, saj se vanje v matični šoli vključijo učenci, ki zaključijo šolanje na podružnicah.

Razpored oddelkov prvega, četrtega in šestega razreda je objavljen na oglasni deski v avli šole.

Prvi šolski dan bo potekal po že ustaljenem dnevnem redu. Prvošolci boste prvi šolski dan pričeli po posebnem programu, ki se v matični šoli in podružnicah pričenja ob urah, ki so navedene na vabilu, ki ste ga prejeli. Za učence od 2. do 9. razreda se bo pouk pričel ob 8.20. Učenci s seboj prinesite copate, pisalo in beležnico.

Učenci četrtega razreda se boste zbrali v jedilnici matične šole in skupaj z učiteljicami odšli v razrede v CIK Trebnje, kjer boste imeli pouk.

Šestošolci se boste zbrali v predavalnici šole, kjer vas bodo razredniki in razredničarke po uvodnem pozdravu odpeljali v matične učilnice.

Učenci od sedmega do devetega razreda boste pouk začeli v matičnih učilnicah. Matične učilnice bodo objavljene na oglasni deski v avli šole.

Prvi šolski dan bo pouk trajal 5 šolskih ur, od tega bodo tri razrednikove ure, zadnji dve uri pa bo pouk potekal po urniku.

Za malico in kosilo bo poskrbljeno že prvi šolski dan, prav tako bomo izvajali tudi podaljšano bivanje.

Odhod avtobusov izpred šolske avtobusne postaje bo ob koncu pouka v vse smeri potekal naenkrat, in sicer ob 13.10.

Vsak začetek novega šolskega leta je poln novih pričakovanj, malce nepredvidljiv, predvsem pa terja nekaj prilagajanja in strpnosti. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in sodelovanjem uspešno zakorakali v šolsko leto 2018/2019.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

                                                                                                Ravnatelj

                                                                                                Rado Kostrevc

Lo.Polis za učitelje

lopolis

 

Dostop do spletnega e-dnevnika in e-redovalnice.

Lo.Polis za starše

LOPOLIS

 

Povezava za odjavo/prijavo prehrane, dostop do e-redovalnice.

Elektronske govorilne ure

egu

 

Povezava za prijavo na govorilne ure.

Če si še niste ustvarili računa, se lahko registrirate tukaj.

Informacije v drugih jezikih

angleski bosna crna gorahrvaskamakedonijanemskiromi

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.