Get Adobe Flash player

Domov

Nova spletna stran

Obveščamo vas, da smo zamenjali našo spletno stran. Naša nova spletna stran ima naslov 
http://dnv.os-trebnje.si/. Ta spletna stran bo še naprej dosegljiva, vendar pa podatki na njej ne bodo več osveženi.  

računalnikar Jernej Gabrijel

Novoletni bazar

  Spoštovani starši,

vabljeni na novoletni bazar, ki bo v soboto, 1. decembra 2018, ob 11.30 v jedilnici naše šole. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni nakupu didaktičnih pripomočkov.

Dol. Nemška vas, 31. 11. 2018

 

 

 

 

 

Nova igrala

V petek, 16. novembra, smo imeli na šoli uradno otvoritev igral. Našo šolsko zelenico sedaj krasijo ravnotežna pot, dve gugalnici, plezalne stene, stolp in dva tobogana. Za naše učence je ta pridobitev zelo dobrodošla, saj imajo več možnosti za razvijanje telesnih spretnosti. Našo idejo in pobudo za igrala so podprli predstavniki Krajevne skupnosti Dolenja Nemška vas. Učenci in učitelji se jim iskreno zahvaljujemo za novo pridobitev in pomoč.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 16. novembra 2018, smo tudi učenci na PŠ Dolenja Nemška vas zajtrkovali na tradicionalni slovenski način – posladkali smo se s črnim kruhom, namazanim z maslom in medom, poleg pa smo pili domače mleko in grizljali domača jabolka.

Še pred zajtrkom smo izvedeli marsikaj zanimivega in tudi novega. Tako se je pouk pričel malo drugače. Vsi učenci smo se zbrali v šolski jedilnici, kjer nas je pričakala mize, obložena s kruhom  in mlečnimi namazi s kmetije Marn.

Vse dobrote smo na koncu lahko tudi poizkusili. Črni kruh z medom in maslom, pa črni kruh z zelenjavnim namazom, mleko in jabolka …

Zatem smo odšli v razrede in tam pozajtrkovali slovenski zajtrk. Trebuščki so bili polni, mi nasmejani, v glavicah pa nam je odzvanjal slovenski pregovor: Če pade kruhek ti na tla, poberi ga in poljubi ga. Da, to smo se danes naučili. Slovensko domačo hrano moramo spoštovati in se tudi zdravo prehranjevati.

Mesec oktober

Mesec oktober je bil na naši podružnici zelo pester. Začel se je s tednom otroka, ki je nosil naslov Prosti čas. Spoznali smo, na kakšne načine lahko kakovostno preživimo svoj prosti čas. Ugotovili smo, da ni pomembno, koliko prostega časa imamo, temveč kako ga preživimo.

V četrtek, 4. 10., je potekala krajša prireditev, na kateri smo v šolsko skupnost sprejeli 27 prvošolčkov. Ogledali smo si lutkovno igrico, ki so jo pripravili učenci OŠ Trebnje. Nato smo učencem predstavili, kaj pomeni biti član skupnosti učencev. Za uradni sprejem v šolsko skupnost pa so učenci 1. razredov morali ponoviti zaprisego in s tem so postali pravi člani šolske skupnosti. Dobili so tudi diplome. Po uradnem delu so se posladkali s torto.

Z učenci 1., 2. in 3. razreda smo izvedli športni dan, ki je bil namenjen medgeneracijskemu druženju. Pot je potekala po bližnji okolici šole. Druženje je bilo zelo prisrčno in je hitro minilo. Na šolskem dvorišču smo zapeli nekaj pesmic in se poslovili od babic in dedkov ter se jim lepo zahvalili za prijetno druženje.

V 5. razredu pa so v okviru projekta Simbioza giba povabili babice in dedke k uri športa. Najprej so se ob prijetni glasbi skupaj ogreli z gimnastičnimi vajami, nato so sledile moštvene igre, ki so potekale v prijateljskem vzdušju.

RAZREDNA KNJIGA

V četrtek, 25.10.2018, smo v prvi razred povabili k likovni umetnosti ilustratorko, nekdanjo učenko naše šole, MARTO BARTOLJ.

V uvodu nam je povedala, kako nastane knjiga. Učencem je pokazala, kako se lotiti risanja in kaj vse je potrebno upoštevati, da risba uspe. Učenci so nato začeli z ustvarjanjem. Za likovni motiv so izbrali žival iz pravljice Mojca Pokrajculja. Med risanjem je ilustratorka otroke spodbujala k ustvarjalnosti, predvsem pa k vztrajnosti pri natančni zapolnitvi likovne ploskve. Nastale so izvirne risbe, ki smo jih nato povezali v razredno knjigo. Ilustratorko smo prosili, naj še ona nariše risbo, ki bo krasila platnico naše knjige.

Marti Bartolj, dobitnici priznanja Kristine Brenkove za izvrstno slikanico brez besedila z naslovom Kje si?, čestitamo za dosedanje dosežke in ji želimo še veliko ustvarjalnega navdiha.

Oglejte si slike.

   Učenci in učiteljici 1. razreda DNV

1. šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši!

Upamo, da ste lepo preživeli počitnice in si nabrali veliko energije za novo šolsko leto.

V ponedeljek, 3. 9. 2018, se ponovno odpirajo vrata naše podružnice. Za lažji začetek šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij.

Za učence od 2. do 5. razreda se bo pouk pričel ob 820. Učenci s seboj prinesejo copate, puščico in beležko. Prvi šolski dan jutranjega varstva ne bo, bo pa potekalo varstvo vozačev od 730 naprej v jedilnici. Za vse učence bo organizirana šolska prehrana.

Organiziran je tudi pouk v oddelkih podaljšanega bivanja. V primeru, da bo otrok odšel domov sam, starše prosimo, da učitelje pisno obvestite o uri odhoda.

Šolski prevozi bodo potekali po začasne vozne redu.

Sprejem prvošolcev bo ob 10. uri. Skupaj s starši se zberete v telovadnici PŠ Dolenja Nemška vas.

Vsem skupaj želimo uspešen začetek šolskega leta.

                                                                       Kolektiv PŠ Dolenja Nemška vas

Aktualne novice

Pišite nam

V prazen prostor vpišite naziv šole (zaradi varnosti): Osnovna šola ___________
Vaš e-naslov:
Zadeva:
Sporočilo:

Avtorske pravice © 2015, Spletna stran OŠ Trebnje. Vse pravice pridržane.

Stran ureja in oblikuje Jernej Gabrijel.